Министърът на електронното управление  обяви, че се очакват хакерски атаки

...
Министърът на електронното управление  обяви, че се очакват хакерски атаки
Коментари Харесай

Бюлетините ще се броят под видеонаблюдение след изборния ден

Министърът на електронното управление  разгласи, че се чакат хакерски офанзиви по време на изборите за парламент на 2 април.

Взети са ограничения за предварителна защита. За първи път в Европа бюлетините след края на изборния ден ще се броят онлайн. Такава процедура има единствено в Русия, в Европейски Съюз не е правено, обясни той пред Нова телевизия.

Тодоров разясни, че видеонаблюдение по време на целия избирателен ден няма да има, устройство ще се включва в края на деня от ръководителя на СИК и ще записва до подписването на протоколите.

До 20 март ще дойдат 12 000 устройства, плюс аварийни. Трите мобилни оператора са включени в покритието на сигурността на изборите. Тестовете на устройствата ще продължат до деня на изборите - 12 дни, като те ще се конфигурират и тестват.

До 20 хиляди души ще могат да гледат в действително време броенето на бюлетини.

" Не всички СИК ще могат да предават лайв процеса по видеонаблюдение и видеозаснемане заради неналичието на интернет, но ще бъде изработен запис, така че в последващите дни да може всеки един заинтригуван да следи хронологията по преброяване на бюлетините ", изясни.

Министърът коментира новото приложение в опазването на здравето, което разрешава на лекарите да издават електронни предписания от мобилно устройство. " Това е още една стъпка в посока електронно опазване на здравето в интерес на пациента, с цел да се спестят опашки, нерви, старания ", разяснява той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР